русский язык  украинский язык  английский язык  
Помощь Люди Новости Группы
 
В пакеті "Професіонал" є ВСЕ необхідне для дистанційного навчання! Підключайте пакет "Професіонал" - розширте можливості свого сайту!

Окупація України.



Колабораціонізм. Нацистський «новий порядок». Життя населення України в умовах окупації. Колабораціонізм. Концтабори та масове знищення людей. Голокост. Остарбайтери. Життя в евакуації. Рух Опору та його течії. Розгортання радянського партизанського руху. Утворення УПА.

Лекция Лекций (1)



Состав курса

Часть 1. Нацистський «новий порядок».


Вивчення введення фашиського режиму на території України.

Лекция Лекций (0)



Часть 2. Нациський режим


«Ми повинні знищити населення – це входить в нашу місію охорони німецького населення. Нам доведеться розвинути техніку винищення населення. Якщо я посилаю цвіт німецької нації у пекло війни, то я маю право знищувати міліони людей низчої раси, які розмножуються як черви… Мова йде про війну на знищення. На Сході жорстокість є благом для майбутнього. Росіяни, поляки, українці, білоруси повинні зникнути. Їх слід використати на благо рейху. Когось переселити в Африку, Америку…»Окупація країнами-агресорами значних територій в Європі, Азії, Африці супроводжувалась встановленням «нового порядку», основним змістом якого було забезпечення панування загарбників. Цей порядок базувався на нещадному терорі й насильстві. Окуповані країни Європи та Азії зазнали значних територіальних змін. На карті світу з’явились нові держави: Словаччина (1939 р.), Хорватія (1941р.), Бірма (1944 р.), Індонезія (1945 р.). Але ці держави дискредитували себе співробітництвом з агресорами. Такі держави, як Австрія, Чехословаччина, Польща, Югославія Люксембург, Греція були ліквідовані. У Данії, Норвегії, Бельгії Голландії, Франції до влади прийшли профашистські (колабораціоністські) уряди.

Лекция Лекций (0)



Часть 3. Вивезення населення України на каторжні роботи в Німеччину


правжньою трагедією для України стало вивезення людей, в першу чергу молоді, на роботу до Німеччини. У вересні 1942 р. німецькі адміністрації на окупованих територіях УРСР одержали вказівку з Берліна: «Фюрер розпорядився про негайну відправку до Німеччини 400 -500 тис. українських жінок вікам від 15 до 35 років для використання їх в домашньому господарстві. Проведення цієї кампанії, що повинна бути завершена протягом трьох місяців, фюрер доручив генеральному уповноваженому з використання робочої сили».

Лекция Лекций (1)


Лекция Рух Опору
Із перших днів окупації на території України розгорнулася антифашистська боротьба.